EUR | USD

Hoge vermogensvereisten - één connector per keer

COVID-19 heeft ons uitgedaagd op manieren die we nooit verwacht hadden. In korte tijd moesten fabrikanten, distributeurs en leveranciers moeilijke beslissingen nemen om de productie op te voeren, te voldoen aan de overweldigende verwachtingen in verband met de logistiek van de toeleveringsketen en, uiteindelijk, producten af te leveren in de handen van de klanten.

Toen de consumptiegoederenindustrie geconfronteerd werd met een enorme vraag naar producten, drong een van de effecten door tot de kern van de productfabricage: de engineering van het geheel. Ontwerpuitdagingen, waaronder hoge vermogensvereisten, ruimtebeperkingen en mislukte eindproducten, zijn enkele van de hindernissen die ingenieurs nog moeten nemen.

Oplossingen voor ontwerpuitdagingen

Gelukkig zijn veel fabrikanten er door de toegenomen aankoop van consumentengoederen in geslaagd de productie bij te houden en hun zakelijke klanten op adequate wijze te ondersteunen. Als OEM's (Original Equipment Manufacturers) ondersteuning bieden, kijken zij naar bedrijven als Molex voor de elektronische producten die het vereiste vermogen leveren. De trend naar meer consumentengoederen blijft toenemen, en Molex biedt degelijke voedingsoplossingen voor veel van de ontwerpuitdagingen waarmee ingenieurs kunnen worden geconfronteerd.

Afbeelding van Molex- en Digi-Key-voedingsoplossingen Afbeelding 1: Molex en Digi-Key hebben de voedingoplossingen voor uw toepassing. (Bron afbeelding: Molex)

Aan de stroomvraag voldoen met compacte oplossingen

Nu meer mensen van thuis uit werken, staan consumentenproducten in de voorste gelederen van de consumentenvraag. De behoefte aan werk- en schooluitrusting, waaronder laptops, computers, monitors, headsets en tablets, is aanzienlijk gestegen. Bij het ontwerpen van deze consumentenproducten kan het voor ingenieurs een hele opgave zijn om aan alle projectverwachtingen te voldoen. Sommige toepassingen met een hoog vermogen vereisen kleinere elektronische componenten vanwege de beperkte ruimte. Als gevolg daarvan moeten ontwerpingenieurs voldoen aan de behoefte aan hogere stroomvermogens in een compacte verpakking zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte die hun connectoren innemen. Molex biedt een verscheidenheid aan compacte vermogensconnectors om aan deze eis te voldoen en een kwaliteitsoplossing te bieden.

Vermogen betrouwbaarheid via mogelijkheden en functies

Nano-Fit, Micro-Fit, en Mini-Fit Power-connectors bieden ontwerpers volledig beschermde headerterminals in een kleine verpakking. Deze connectors hebben een steek van 2,50 tot 4,20 mm en bieden een stroomsterkte van 8,0 tot 20,5 A voor een flexibel ontwerp.

Ingenieurs worden ook geconfronteerd met kwaliteitsproblemen bij het ontwerpen voor de massa. Fabrikanten willen betrouwbare componenten om aan hun behoeften te voldoen en storingen in eindproducten te voorkomen. Tijdens de assemblage van connectors kan het voorkomen dat klemmen terugkomen, en sommige toepassingen veroorzaken vermoeidheid bij de gebruiker door de herhaalde eisen voor het koppelen, wat in beide gevallen kan resulteren in defecten aan het eindproduct.

Wanneer OEM's dit soort problemen overwegen, kunnen ze bij Molex terecht voor kwaliteitsoplossingen. Molex's Fit Family Power Connectors, bijvoorbeeld, blinken uit in het aangaan van de uitdagingen die ingenieurs bij hun ontwerpwerk tegenkomen. Deze connectors bieden een kleine voetafdruk en een hoge stroomsterkte voor apparatuur zonder afbreuk te doen aan de beperkte beschikbare ruimte. Fit-connectors bieden ook geïntegreerde terminal position assurance (TPA) om het aantal terminal back-outs aanzienlijk te verminderen door vergrendelingsredundantie te bieden. Bovendien verminderen deze connectoren met hun verbeterde TPA-ontwerp montagefouten die kunnen leiden tot terminal back-outs en zijn ze bestand tegen hoge paringscycli, terwijl ze tegelijkertijd vermoeidheid bij de operator voorkomen. Zie meer over Molex Fit Family Power Connectors op de website van Digi-Key.

Voordelen van Molex's V-0/GlowWire combo-optie

Een groot aantal OEM's heeft voedingsconnectors nodig die ontwerpflexibiliteit ondersteunen. Om aan deze behoeften tegemoet te komen, bieden diverse producten van de Fit Family-lijn ook gepolariseerde behuizingen in verschillende kleuren met geïsoleerde aansluitklemmen, positieve vergrendelingen en haakse aansluitklemmen.

De consumptiegoederenindustrie kan ook aan haar kostenstructuurvereisten voldoen. De complete Fit Family Connectors van Molex bieden bijvoorbeeld een V-0/GlowWire-combinatiehars die de materiaal- en arbeidskosten verlaagt doordat er minder items op een materiaallijst hoeven te staan. Met deze connectors kunnen klanten ook voldoen aan de Europese veiligheidsnorm voor elektrische eisen.

Afbeelding van Molex 2074780006 Glow Wire compatibele headerAfbeelding 2: De Molex 2074780006 is een voorbeeld van een Glow Wire compatibele header. (Bron afbeelding: Molex)

In het algemeen vereisen veel consumentenproducten een profiel dat ontworpen is met het oog op ruimtebesparing en superieure robuustheid in krappe ruimtes. Fabrikanten kunnen rekenen op de Fit Family Connectors van Molex voor een complete oplossing met kracht en betrouwbaarheid.

Voldoen aan de vraag naar vermogen met verzegelde bescherming

Nu huiseigenaren hun huizen beginnen te upgraden met nieuwe apparaten zoals slimme wasmachines en slimme koelkasten, hebben ingenieurs meer ontwerpflexibiliteit nodig. In deze toepassingen heersen vochtige omstandigheden die bij niet-afgedichte connectors tot storingen kunnen leiden. Naarmate in sommige consumententoepassingen meer en meer mogelijkheden worden verwacht, wordt ook de ruimte voor alle noodzakelijke elektrische componenten overbelast.

Betrouwbaar, zelfs in vochtige omgevingen

Het Squba Sealed Connector System van Molex biedt zowel een pitch van 1,80 als een 3,60 mm met een IP67-classificatie om een betrouwbare verbinding te garanderen, zelfs in vochtige omstandigheden. Naarmate de stroomsterkte toeneemt, neemt ook de behoefte aan draaddiktes toe, wat ten koste gaat van de compactheid en de kosten voor fabrikanten van consumentenapparatuur. Squba-voedingconnectors leveren meer vermogen over een kleinere draad dan de producten van de concurrentie. Hierdoor kunnen klanten meer vermogen leveren met een kleinere draad, wat ruimtebeperkte toepassingen ondersteunt en de kosten verlaagt.

Veel consumententoepassingen hebben te maken met vochtige omstandigheden die bij niet-afgedichte connectoren tot storingen kunnen leiden. Afdichtingen kunnen beschadigd raken tijdens assemblage, behandeling, vervoer en gebruik, wat op zijn beurt kan leiden tot defecten aan het eindproduct. Alle Squba-connectors zijn voorzien van doppen om de afdichtingen te beschermen, wat leidt tot betrouwbaardere verbindingen. Kappen bieden ook een leidraad voor het inbrengen van klemmen om te voorkomen dat de afdichtingen tijdens de assemblage door de klemmen worden doorboord.

OEM's uit een brede waaier van industrieën kunnen zich tot Squba-connectors wenden om aan hun stroombehoeften te voldoen. Consumenten eindproducten zijn betrouwbaarder met het Squba Connector System, dat uitstekende bescherming biedt met de juiste afdichting. Bezoek de website van Digi-Key voor meer informatie over Molex's Squba Power Connectors.

Afbeelding van Molex 2077820002 twee-circuit Squba-connectorAfbeelding 3: De 2077820002 van Molex is een voorbeeld van een Squba-connector met twee circuits. (Bron afbeelding: Molex)

Voldoen aan de stroomvraag met uitstekende betrouwbaarheid

Nu onze manier van leven verschuift naar een nieuwe norm, zijn robuuste oplossingen van cruciaal belang om sneller dan ooit tevoren en met gewaarborgde betrouwbaarheid aan de daarmee gepaard gaande eisen te voldoen. In de consumentenindustrie hebben sommige toepassingen te kampen met een groot aantal defecten als gevolg van herhaalde paringsvereisten en terminal back-outs die leiden tot defecten aan het eindproduct. Molex's L1NK Power Connector bieden oplossingen met de L1NK 250-, 300-, en 396-producten. Deze connectors helpen miscommunicatie te voorkomen met hun unieke sleutelontwerp en een duidelijke hoorbare klik voor verbindingszekerheid. Het TPA-ontwerp van het L1NK Connector System biedt veiligheid voor de terminals in de receptacle, waardoor defecten in eindproducten worden voorkomen door het terugspringen van terminals te beperken. Wanneer een nieuw ontwerp in de maak is, worden ingenieurs geconfronteerd met uitdagingen bij het vinden van alternatieve directe drop-in vervangingen voor de huidige PCB-ontwerpen. De L1NK 250 en L1NK 396 headers kunnen op de printplaat een directe drop-in vervanging vormen voor respectievelijk JST-XA- en JST-VH-producten.

Enkele kenmerken van de connector zijn het unieke sleutelontwerp, TPA, headers die geschikt zijn voor reflow, V-0/GlowWire-combinatiehars en een vergrendeling met positieve vergrendeling. Ga voor meer informatie over Molex L1NK Power Connectors naar DigiKey.com.

Voldoen aan de vraag naar vermogen met ontwerpflexibiliteit

Naarmate nieuwe technologieën de efficiëntie verbeteren, hebben de klanten grotere stroomdichtheden nodig om aan hun stroombehoeften te voldoen. Molex EXTreme Guardian HD B-to-B-connectors bieden een hoog vermogen (tot 80,0 A) in een kleine vormfactor, en vormen zo een van de meest effectieve oplossingen om aan de behoeften aan hoge stroomdichtheid te voldoen. De lineaire stroomdichtheid van deze connectors bedraagt 155,0 A/cm. Er wordt meer vermogen overgebracht in dezelfde of minder ruimte voor meer ontwerpflexibiliteit.

De vraag naar compactere oplossingen blijft toenemen; als gevolg daarvan wordt de afstand tussen apparatuur kleiner, waardoor het risico ontstaat dat de luchtstroom wordt beperkt. Met het oog hierop kunnen technici een beroep doen op de EXTreme Guardian HD B-to-B vermogensconnectors van Molex, die een laag profiel van 12,70 mm hebben voor een betere luchtstroom. Het laag-profiel hybride voedings- en signaalsysteem zorgt voor een betere luchtstroom voor koelsystemen.

Eigenschappen

Molex's EXTreme Guardian Power Connectors bieden flexibele productiemogelijkheden met doorlopende soldeer- en persstaarten. Deze connectors maken een nauwkeurige positionering door gaatjes en een veilige retentie met hun PCB-pennen mogelijk. Ook het vergulden van de contacten is een kenmerk en zorgt voor een lage interfaceweerstand. Hun redundante contactontwerp kan tot 125 V aan en ondersteunt AC- of DC-hoogspanningstoepassingen met de laagst haalbare spanningsval en onomkeerbare dissipatieve vermogensverliezen. Met UL- en CSA-certificering hebben deze connectors de goedkeuring van een erkende veiligheidsinstantie en voldoen ze aan de veiligheidseisen.

Afbeelding van Molex's 1510340014 vier-positie EXTreme Guardian voedingsconnectorAfbeelding 4: Molex's 1510340014 is een voorbeeld van een vier-positie EXTreme Guardian voedingsconnector. (Bron afbeelding: Molex)

Voldoen aan de vraag naar stroom met uitzonderlijke technologie

Het afgelopen jaar, met de grote toename van het Wi-Fi-gebruik in huis, gingen klanten plotseling op zoek naar nieuwe Wi-Fi-systemen omdat ze meer bandbreedte nodig hadden. Toen fitnesscentra sloten of het aantal klanten beperkten, kochten veel mensen fitnessapparatuur voor thuisgebruik, zoals loopbanden, hometrainers en fitnessspiegels voor thuisgebruik, waarvoor elektronische onderdelen met een hoog vermogen nodig zijn.

Energie-efficiëntie is ook van cruciaal belang voor kostenbeheersing bij grote energieverbruikers zoals datacenters. Om efficiënt aan de stroomvereisten te voldoen, biedt het Molex Coeur High-Current Interconnect System een lage contactweerstand en beduidend lage spanningsverliezen over de contactinterface. Klanten kunnen de warmteontwikkeling minimaliseren en een hogere stroombelastbaarheid realiseren in vergelijking met andere contactontwerpen.

Afbeelding van Molex Coeur connector 2043180006 6 mm oppervlakte montagesocketAfbeelding 5: Een voorbeeld van een Molex Coeur-connector is de hier getoonde 2043180006 6 mm oppervlakte montage. (Bron afbeelding: Molex)

Door de tolerantieproblemen die inherent zijn aan elk mechanisch ontwerp, is het een uitdaging om bussen en pennen uit te lijnen bij het paren van parallelle PCB's of busbars. Een zekere mate van zelfuitlijning is waardevol om de connectoren tijdens het koppelen bijeen te houden en eventuele uitlijnfouten te beperken. De Coeur hoogvermogen mezzanine-stijl connectors zijn voorzien van toonaangevende technologie om tot 1,00 mm zelfuitlijning te bieden tijdens het paren, wat helpt ervoor te zorgen dat er geen vervorming van de contactbalk optreedt die lokale hot spots zou kunnen genereren. Klanten kunnen kiezen uit vier maten voor parallelle PCB- of busbar-toepassingen waarbij zelfuitlijning een kritieke beslissingsfactor is.

Molex Power Connectors
Fit Family Power Connectors Squba Power Connectors L1NK Power Connector Family EXTreme Guardian Interconnect System Coeur Interconnect System
Stroom (A) Tot 25,0 Tot 14,0 Tot 11,0 Tot 80,0 Tot 200,0
TPA Ja - Ja - -
V-0/GlowWire Ja - Ja - -
Afdichting - IP67 - - -
Pitch (mm) 2,50 tot 5,70 1,80 en 3,60 2,50, 3,00, en 3,96 5,15 en 5,78 3,40, 6,00, en 8,00

Tabel 1: Vergelijking van Molex's voedingsconnectorlijnen. (Bron tabel: Molex)

Het voordeel van Molex

Molex is een koploper voor de technische middelen, producten en expertise die nodig zijn om fabrikanten te helpen voldoen aan de hoge vraag naar productbeschikbaarheid en kwaliteit. Met hoogwaardige stroomconnectors die superieure mogelijkheden en functies bieden, levert Molex complete oplossingen om de moeilijke problemen in de huidige markten op te lossen en aan de hoge vermogenseisen van klanten te voldoen. Molex streeft er voortdurend naar om de wereld een betere plaats te maken door een betrouwbare bron van waardevolle oplossingen te zijn voor vele industrieën. Als een wereldwijde gemeenschap werken we samen aan nieuwe manieren om beter te bouwen en slimmer te groeien.

Bezoek Digi-Key voor Molex-connectors en voldoe aan de industriebehoeften voor betrouwbaarheid, kwaliteit en kosteneffectiviteit.

Disclaimer: The opinions, beliefs, and viewpoints expressed by the various authors and/or forum participants on this website do not necessarily reflect the opinions, beliefs, and viewpoints of Digi-Key Electronics or official policies of Digi-Key Electronics.