EUR | USD

Een boodschap van de president

Digi-Key is één van de snelst groeiende distributeurs van elektronische onderdelen ter wereld.

Sinds de oprichting in 1972 heeft Digi-Key zich ervoor ingezet om de breedste selectie van elektronische onderdelen uit voorraad aan te bieden en de best mogelijke service aan haar klanten te leveren, door ingenieurs tijdens het gehele ontwerpproces, From Prototype to Production®, terzijde te staan. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf in branche-specifieke onderzoeken in Noord-Amerika, Europa en Azië jaar na jaar hoge ogen scoort voor categorieën die de meest uiteenlopende zakelijke aspecten dekken, zoals beschikbaarheid van producten, snelheid van de service, vermogen om problemen op te lossen en nog veel meer.

Dat wij in zo veel categorieën hoog scoren, bewijst dat wij klantgericht zijn. Onze service- en assistentiesystemen zijn specifiek ontworpen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Deze systemen worden voortdurend herzien en aan veranderingen aangepast om een “ultiem" niveau van klantenservice te kunnen behalen.

Digi-Key is uniek op vele manieren en dat vertaalt zich in een betere service voor onze klanten.

1. Erkende distributie

 • Digi-Key is een erkende distributeur van elektronische onderdelen voor meer dan 800 toonaangevende leveranciers. Dit betekent dat klanten van Digi-Key er zeker van kunnen zijn dat het product dat ze bestellen authentiek is en direct van de fabrikant naar Digi-Key komt.
 • In een poging om klanten voor te lichten en de hoeveelheid vervalste producten op de markt aanzienlijk terug te brengen, is Digi-Key lid geworden van de ECIA (Electronic Components Industry Association) in Noord-Amerika, het ECSN (Electronic Component Supply Network) in het Verenigd Koninkrijk en de CEDA (China Electronics Distributor Alliance) in China.

2. Breed productaanbod

 • Er zijn op elk willekeurig moment meer dan 1.000.000 producten in voorraad, klaar om te worden verzonden vanuit het hoofdkantoor van Digi-Key in Thief River Falls, Minnesota, VS. Dit betekent dat er geen leveringstijden zijn voor voorraadproducten.
 • Doordat we zoveel producten op voorraad hebben in onze uitbreidbare distributieruimte van meer dan 65.032 vierkante meter, zijn wij in staat om 99% van alle bestellingen dezelfde dag nog te verzenden. Digi-Key verzendt gemiddeld 15.000 bestellingen per dag.

3. Assistentie/hulpmiddelen

 • Of u nu assistentie nodig hebt om het juiste onderdeel te vinden of adviezen voor uw ontwerp, Digi-Key’s klantenservice, applicatie-engineering en technische assistentieteams en -personeel staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar via telefoon of e-mail.
 • Daarnaast bieden wij extra hulpmiddelen zoals PTM® producttrainingmodules, TechZoneSM technologiezones, browser resources, Mobile en Social Center, white papers, gegevensbladen en nog veel meer.
 • Digi-Key's diensten voor productie- en toeleveringsketenbeheer zijn beschikbaar om klanten te helpen hun werk gedaan te krijgen en hun producten snel en efficiënt op de markt te brengen.

Digi-Key's website is de best beoordeelde en meest bezochte website van de elektronische distributiebranche. De inhoud en diensten die wij op onze website aanbieden blijft zich snel ontwikkelen en wij zetten ons ervoor in om u via het internet volledige toegang tot de producten en de diensten van Digi-Key te bieden.

Dank u wel dat u voor Digi-Key hebt gekozen.

Dave Doherty, President

Bedrijfsgeschiedenis van Digi-Key

Ron Stordahl

Digi-Key is één van de snelst groeiende distributeurs van elektronische onderdelen ter wereld.

Het was Ronald A. Stordahl's interesse voor radioamateurisme die de springplank vormde voor het bedrijf dat vandaag de dag is uitgegroeid tot Digi-Key.

Terwijl hij nog op de universiteit zat, begon hij met het assembleren en verkopen van een digitale elektronische keyer-set voor het verzenden van radiotelegraafcodes voor radioamateurs. Deze set werd Digi-Key genoemd.

Na het behalen van zijn doctoraat in elektrotechniek aan de universiteit van Minnesota, keerde Stordahl terug naar zijn geboortestad Thief River Falls, Minnesota. Hij onderbrak zijn werk aan de keyer-set en begon in 1972 met het verkopen van elektronische onderdelen. De Digi-Key "keyer" bestaat al lang niet meer, maar Digi-Key is één van de snelst groeiende distributeurs van elektronische onderdelen ter wereld geworden. We blijven werken vanuit het uitgangspunt dat we onze klanten - u - een superieure service willen bieden, waarbij de focus ligt op productaanbod, beschikbaarheid van producten, tijdige levering en een snelle oplossing van problemen.

Van het begin af aan heeft Digi-Key directe marketing gebruikt als exclusief middel om potentiële klanten te bereiken. Gedurende de eerste tien jaar was de marketing voornamelijk gericht op elektronicahobbyisten. Maar in 1982 begon het bedrijf met het sturen van catalogusmailings naar de commerciële markt. Het resultaat hiervan is dat de commerciële gebruikers van 20 procent van de totale omzet zijn uitgegroeid tot meer dan 98 procent.

Door de jaren heen heeft Digi-Key zaken gedaan met een aantal interessante klanten. Er zitten bij Digi-Key aangeschafte onderdelen in satellieten die rond de aarde cirkelen. We hebben onderdelen verkocht aan Paramount Pictures, voor gebruik in science fiction-films. Barry Goldwater kocht ooit een digitale klokset. Disneyland en het Ruimtevaartagentschap staan ook op onze klantenlijst. 99 van de 100 belangrijkste elektronicabedrijven in de Verenigde Staten hebben zaken gedaan met Digi-Key.

In luttele jaren groeide Digi-Key uit van de op 16 na grootste distributeur van elektronische onderdelen in Noord-Amerika tot de op 4 na grootste distributeur. Vandaag de dag is Digi-Key de 4e distributeur van elektronische onderdelen in Noord-Amerika en de 6e van de wereld De reden achter de snelle groei van het bedrijf is Digi-Key's klantgerichte bedrijfsfilosofie.

“Het goede idee bestaat nog steeds," aldus Stordahl, “samen met een geweldige groep mensen die zich ervoor inzetten om de best mogelijke service aan onze klanten te bieden. Service is het sleutelwoord."

Resultaten van branche-onderzoeken/Methodologie

Electronic Specifier is Europa's belangrijkste uitgever van informatiebronnen voor de wereldwijde elektronica-industrie, met een portfolio met 6 tijdschriften in 3 talen en 15 websites en verticaal gestructureerde microsites in 6 talen. De leden van het publiek van Electronic Specifier werden ondervraagd om distributeurs te identificeren met wie zij zaken hebben gedaan en om een beoordeling van hun prestaties te geven op basis van verschillende bedrijfsgerelateerde en technische ondersteuningsfactoren.

Digi-Key was in verschillende categorieën een "factor leader":

 • Globale performance
 • Breedte van productaanbod
 • Beschikbaarheid van producten
 • BOM (dekking materiaallijst)
 • Diensten toeleveringsketen
 • Globale distributiediensten
 • Klantenservice
 • Nauwkeurige afhandeling van bestellingen
 • Correcte documentatie bij bestellingen
 • Verschillende waardetoevoegende diensten
 • Prototype en ontwerp
 • Beschikbaarheid van geavanceerde technologie
 • Actieve onderdelen
 • Passieve onderdelen
 • Connectors
 • Nuttige website
 • Waarde van globale inhoud
 • Waarde van technische informatie
 • Zoekmotor producten
 • Mechanisme voor het bestellen van producten
 • Eenvoudige navigatie
 • Sitestructuur
 • Toegangssnelheid

Methodologie:

Electronic Specifier verzamelde gegevens van 3 tot en met 14 maart 2017, met drie e-mailherinneringen en 347 ingevulde respondentenquêtes bij een totale publiekspopulatie van 65.000 +/- 5,2% bij een betrouwbaarheidsniveau van 95%; dat wil zeggen een accuraat en betrouwbaar portret van de attitudes en percepties die het publiek van Electronic Specifier hebben ten aanzien van distributeurs.

Hulpmiddelen en links

Wilt u meer informatie over Digi-Key? Hier vindt u alles over persberichten, evenementen, contactgegevens, trainingshulpmiddelen, video's en nog veel meer.

Nieuws en evenementen

Contact

Trainingshulpmiddelen

Mijn Digi-Key

Aanvullende informatie

Contact opnemen met Digi-Key

Kwaliteit

Registrar: SAI Global
VP, Operationele uitmuntendheid: Teri Ivaniszyn
Kalibratie: Traceerbaar tot NIST

Conformiteit

Labor Surplus Area Concern
Pennington County is not a labor surplus area.

Affirmative Action Compliance
Digi-Key Electronics does have certified an affirmative action plan as required by FAR 52-22-26.

Employment of Vietnam-Era Veterans
Digi-Key Electronics complies with all applicable provisions in regard to the employment of Vietnam-Era Veterans Readjustment Assistance Act of 1974.

Employment of Disabled Individuals
Digi-Key Electronics complies with all applicable provisions of the Rehabilitation Act of 1973.

Certification of Non-Segregated Facilities
Digi-Key Electronics does not and will not maintain or provide for its employees any segregated facilities. It does not and will not permit its employees to perform their services at any location under its control where segregated facilities are maintained.

Standard Form 100 (EE0-1) Reports
Digi-Key Electronics annually files form 100 with the Federal Department of Labor.

Clean Air and Water Certification
Digi-Key Electronics is not listed on the Environmental Protection Agency list of violating facilities or any other list of violators.

Certificatie drugsvrije werkplek
Digi-Key Electronics heeft een drugsvrije beleidsverklaring.

 

Jaaromzet:Meer dan $3,16 miljard
Aantal werknemers:Meer dan 4000
Faciliteiten:Meer dan 92.900 vierkante meter
Producten in voorraad:Meer dan 1,7 miljoen
Vertegenwoordigde fabrikanten:Meer dan 800
Internetbestellingen/jaar:Meer dan 3,7 miljoen
Telefoontjes/jaar:Meer dan 2,9 miljoen
Verwerkte bestellingen/jaar:Meer dan 5,3 miljoen
Klanten/jaar:Meer dan 693.000
Sites/jaar:Meer dan 498.000
Dezelfde dag verzonden bestellingen:99,9%