Kwaliteitsprogramma's

Digi-Key streeft ernaar onze bedrijfsprestaties te verbeteren en de totale capaciteit voor groei en winstgevendheid van de sector te vergroten. Zo richten we ons bijvoorbeeld consequent op certificeringen en accreditatie-instanties die ons helpen bij deze verbetering. En dat terwijl we al onze eindklanten tools en traceerbaarheid bieden, zodat u precies weet hoe de componenten die u bij ons koopt, presteren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u kosteloos kunt profiteren van deze toegevoegde waarde van Digi-Key.

Certificeringpictogram

Certificeringen

Veiligheidsvoorschriften en -certificeringen zijn zeer belangrijk in de elektronica-industrie en Digi-Key streeft ernaar de hoogste normen te behalen, te onderhouden en te handhaven. Dit betekent dat we met talloze organisaties samenwerken om te controleren of de producten en diensten die we aan onze klanten leveren consequent van de hoogste kwaliteit zijn.

Als de meest gebruikte leverancier van elektronische componenten ter wereld levert Digi-Key Electronics originele, hoogwaardige en door de fabrikant gegarandeerde componenten. We verklaren dat Digi-Key lid is van ECIA (Electronic Component Industry Association), CEDA (China Electronics Distributor Alliance) en ECSN (Electronic Component Supply Network). We zijn gecertificeerd volgens ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en ANSI/ESD S20.20.

Certificaat downloaden


American National Standards Institute/Electrostatic Discharge (ANSI/ESD) – Digi-Key Electronics hanteert een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de vereisten van ANSI/ESD S20.20-2014 voor de volgende toepassingsgebieden van de certificering: hantering, inspectie, opslag, verpakking en verzending van elektronische componenten.

Certificaat downloaden


Accreditatieprogramma ter voorkoming van vervalsingen (Counterfeit Avoidance Accreditation Program, CAAP) – Dit certificaat wordt verleend en afgegeven door de autoriteit van het Accreditatieprogramma ter voorkoming van vervalsingen. Dit certificaat verklaart conformiteit en erkenning van accreditatie voor specifieke diensten, zoals vermeld in de lijst met gekwalificeerde fabrikanten (QML) op www.eAuditNet.com, tot de revisie die van kracht was ten tijde van de audit voor distributeurs, CBSA-uitspraak 234133: uitspraak van de Canadese Trade Compliance Division van de CBSA (Canada Border Services Agency) over de tariefstatus van 102-1488-ND TRS# 234133 BN# 895173490RM0001.

Certificaat downloaden


Canadian International Trade Tribunal (CITT) – bevindingen van dumping en subsidiëring

Onderzoeksnr. NQ-2008-003 aluminiumextrusies

Bevindingen downloaden


Digi-Key Corporation hanteert een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de vereisten van ISO (International Organization for Standardization) 9001:2015 voor de volgende toepassingsgebieden van de certificering: de aankoop, opslag en distributie van elektronische componenten en computerproducten volgens de specificaties van fabrikanten van originele apparatuur en/of klantspecificaties, inclusief technische ondersteuning en processen met toegevoegde waarde.

Certificaat downloaden


Digi-Key Corporation hanteert een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de vereisten van ISO (International Organization for Standardization) 14001:2015 voor de volgende toepassingsgebieden van de certificering: de aankoop, opslag en distributie van elektronische componenten en computerproducten volgens de specificaties van fabrikanten van originele apparatuur en/of klantspecificaties.

Certificaat downloaden


Traceerbaarheidspictogram

Traceerbaarheid

Traceerbaarheid biedt duidelijk inzicht in de verschillende stappen van het productieproces. Onze klanten gebruiken voortdurend door ons verstrekte informatie voor procesverbetering, ondersteuning van defectoplossingen, regelgeving en naleving en om hun merkenintegriteit te beschermen. Wij bieden onze klanten de hier vermelde informatie over traceerbaarheidsfuncties.

We houden ons zoveel mogelijk aan de barcodespecificaties van de ECIA (Electronic Component Industry Association). Een barcode of streepjescode is een methode om gegevens in een visuele, machineleesbare vorm weer te geven. Digi-Key maakt gebruik van twee verschillende soorten barcodes: 1D-barcodes met 20-25 informatietekens en 2D-barcodes die tot wel 2000 tekens kunnen bevatten. Ga voor meer informatie over 2D-barcodetechnologie naar de ECIA-website, ecianow.org. Barcodering kan informatie over het product bevatten, zoals het land van herkomst, datumcodes en partijcodes.


Op aanvraag van de klant kan Digi-Key verschillende andere formaten voor aangepaste barcodelabels verwerken. Neem voor meer informatie over deze dienst met toegevoegde waarde contact op met Custom Barcoding.


Deze nummers geven aan wanneer een component is vervaardigd. Ze zijn bedoeld voor productiekwaliteitscontrole en tracering door de fabriek. Hieronder vindt u meer informatie over wat deze codes specifiek inhouden:

  • Datumcode: Een datumcode is een referentiepunt dat wordt gebruikt om het product terug te traceren naar de fabrikant. Soms geeft de datumcode aan wanneer het onderdeel werd geproduceerd, afhankelijk van de fabrikant.
  • Partijcode: Een partijcode is een batchnummer en geeft een groep componenten aan die door een fabrikant gedurende een bepaalde periode zijn gemaakt. Deze code wordt vaak speciaal aangemaakt voor specifieke soorten bedrijven en producten, wat betekent dat verschillende fabrikanten hun eigen regels hebben met betrekking tot hoe ze moeten worden geïnterpreteerd. Digi-Key streeft ernaar transparantie rond dit proces te verschaffen.

Het land waar het onderdeel is vervaardigd. Vereiste gegevens omvatten de uit twee tekens bestaande code uit de ISO 3166-lijst met standaardlandcodes.


Een CVC, oftewel een certificaat van overeenstemming, wordt door een geautoriseerde instantie uitgegeven en verklaart dat het product aan de vereiste normen of specificaties voldoet. Een koper kan een CVC aanvragen om er zeker van te zijn dat het vervaardigde product is getest en aan de vastgestelde criteria binnen een specificatie, evenals aan technische en veiligheidseisen voldoet. Ook kan een CVC verplicht zijn volgens de nationale wet- en regelgeving, zoals voor Bluetooth-apparaten die in de VS worden verkocht.


Pictogram veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Als de fabrikant de CVC beschikbaar heeft gesteld, zullen wij deze graag aan u verstrekken. Voeg op het moment van bestelling een verzoek voor een CVC van de fabrikant aan de bestelling toe.


Digi-Key is bekend met en ondersteunt de RoHS2-richtlijn 2011/65/EU van de Europese Unie. Ga voor meer informatie naar onze pagina Milieu-initiatieven. De RoHS-conformiteit van een product wordt aangegeven op de productpagina's.


Stuur uw verzoek om keuring en certificering naar ons ondersteuningsteam.