EUR | USD

EMI en DC/DC-schakelconverters

Vanwege hun efficiëntie en gunstige afmetingen worden DC/DC-schakelconvertervoedingen steeds vaker gebruikt in allerlei soorten producten. Een mogelijk negatieve bijwerking van het gebruik van een schakelconverter is meer EMI. Hoe de voeding wordt ontworpen en fysiek wordt geïmplementeerd op de PCB kan een aanzienlijke invloed hebben op de EMI-prestaties van het eindproduct. Slechte EMI-prestaties kunnen een grotere technische inspanning vereisen, omdat het ontwerp opnieuw moet worden uitgevoerd om te voldoen aan de wettelijke vereisten en verminderde productprestaties tot gevolg hebben. Het is belangrijk om vroeg in het ontwerpproces te begrijpen wat de bronnen van EMI zijn en wat hun mogelijke invloed op het fysieke ontwerp kan zijn, om de productontwikkelingskosten en -tijd te kunnen beperken.

Bron afbeelding: MPS

Monolithic Power Systems (MPS) heeft een reeks engineering webinars gecreëerd om ontwerpers EMI en de bijbehorende implementatieproblemen in het ontwerp uit te leggen. Deze uitstekende webinars zijn ontwikkeld door Senior Field Application Engineers van MPS die meerdere jaren ervaring hebben met het analyseren en oplossen van problemen die met EMI te maken hebben. "Automotive EMI Demystified" analyseert een typische vermogensfase en onderzoekt magnetische koppeling, stroomkringen en lay-outtips. "Pursuing an Ideal Power Supply Layout" bespreekt het plannen van de ruimte op PCB's, waarbij alle lagen van de PCB worden benut, het gebruik van kopervulling, en geeft een voor EMI geoptimaliseerd schema en een lay-out case study. "Spread Spectrum for Power Supplies" bespreekt het vaste PSU-frequentiespectrum, de invloed van frequentie en duty cycles op EMI, de invloed van het spreidspectrum op EMI en implementatiemethoden.

Bron afbeelding: MPS

Als voortzetting van de serie bespreken MPS en Digi-Key Electronics EMI in DC/DC-schakelconverterontwerpen en de trends uit de sector in de webinar "Understand EMI Issues in Power Design and How to Best Mitigate" van 25 september. Senior FAE van MPS Christian Kueck spreekt opnieuw over bronnen van EMI op PCB-lay-outs, EMI-problemen met DC-DC-voedingsprestaties, de invloed van schakelfrequentie, hoe passieve componenten geleide/uitgestraalde EMI beïnvloeden en module- versus discrete oplossingen. De VP van Applications Engineering van Digi-Key Electronics, Randall Restle, bespreekt de ontwikkelingstrends in de elektronicasector in de richting van modulaire oplossingen en oplossingen op systeemniveau.

Om meer te weten te komen, schrijf je je in voor de gratis webinar: Understand EMI Issues in Power Design and How to Best Mitigate

Achtergrondinformatie over deze auteur

Image of Scott Raeker

Scott Raeker, Principal Application Engineer bij Digi-Key Electronics, is sinds 2006 in dienst en zijn voornaamste verantwoordelijkheid is het ondersteunen van klanten bij draadloze toepassingen. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in de elektronische sector en is afgestudeerd in Elektrotechniek aan de Universiteit van Minnesota. Scott geniet in zijn vrije tijd van het opknappen van zijn oude boerderij.

More posts by Scott Raeker