IoT Luchtkwaliteitsbewaking

De kwaliteit van de lucht kan een negatief effect hebben op onze gezondheid en daardoor wordt het monitoren van de luchtkwaliteit steeds belangrijker en steeds normaler gevonden. Ook door wettelijke vereisten en de technologische vooruitgang ontstaat er steeds meer interesse voor en wordt bewaking van de luchtkwaliteit vaker uitgevoerd.

Cypress en Sensirion hebben samen aan een voorbeeldproject voor IoT-luchtkwaliteitsbewaking gewerkt, waarin een Cypress PsoC 6-processor werd geïntegreerd met Sensirion-sensors om de sensorgegevens naar een cloud-dashboard te sturen.

Achtergrond van het project

Het project gebruikt een CY8CKIT-062-WIFI-BT PSoC 6-evaluatiekaart om Sensirion-sensors te laten communiceren via I2C en te verbinden met de cloud. De SGP-, SPS- en SHT-sensors van Sensirion worden gebruikt om VOS- en CO2-equivalente gasconcentraties, fijnstofconcentraties, temperatuur en vochtigheid te meten. ThingsBoard Open-Source IoT Platform wordt gebruikt voor de weergave van de sensorgegevens op een dashboard. Alle projectgegevens, -instructies en -software staan vermeld in het voorbeeldproject IoT-luchtkwaliteitsbewaking, dat kan worden gedownload op GitHub. De demosoftware die bij het project wordt geleverd zou met de meeste Cypress WICED SDK-apparaten moeten werken, maar het is mogelijk dat de configuratiecode moet worden aangepast aan de hardware.

Verkrijgbaar bij Digi-Key Electronics

ARDUINO SHIELD SGP30_SHTC1

Bijbehorende producthighlights

Next-Gen Smart Bewaking van de Luchtkwaliteit

Achtergrondinformatie over deze auteur

Image of Scott Raeker

Scott Raeker, Principal Application Engineer bij Digi-Key Electronics, is sinds 2006 in dienst en zijn voornaamste verantwoordelijkheid is het ondersteunen van klanten bij draadloze toepassingen. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in de elektronische sector en is afgestudeerd in Elektrotechniek aan de Universiteit van Minnesota. Scott geniet in zijn vrije tijd van het opknappen van zijn oude boerderij.

More posts by Scott Raeker